Markt 11 | 8471 AS Wolvega | Tel 06 5060 1750
Tjibbe Boringa

Bevallingsverhalen.

Op deze pagina vertellen moeders hun herinneringen aan hun bevalling in mijn praktijk.


Deze keer: Stieneke Ydema.

Voor ons was alle 4 keren dat we door jou begeleid werden een bijzondere tijd. En alle vier bevallingen was jij erbij om ons te steunen, begeleiden en helpen...

Tessa was een bevalling volgens het boekje... Tjibbe de rust die je uitstraalde was zo fijn!
Hoe grappig was het dat Boudewijn in alle zenuwen de deur niet open wilde doen, waarop jij zegt: Doe maar open want dat is de kraamhulp;) Wat bijzonder om de eerste dagen iedere dag bezoek te krijgen om ons door  het kersverse ouderschap heen te loodsen!
Amarens was voor ons een emotionele bevalling... Het moedergevoel zei er klopt iets niet... Gelukkig werden we gehoord en begeleide  je ons tot ver na de bevalling door deze periode. En wat is het een dame geworden! Ze heeft genoten van het bezoek aan het "koepaard" bij jullie thuis in Blesdijke en later de paardrijlessen van je dochter.
Toen kwan Rixt. Deze zwangerschap was spannend... Een gezonde dame die in een snelle bevalling ter wereld kwam. Gelukkig had jij hetzelfde gevoel en schoof je zo maar bij Boudewijn aan tafel... gewoon omdat je het  gevoel had dat het wel eens snel kon gaan.
En ons kadootje kwam met Kerst... Een zwangerschap die niet zo voorspoedig verliep. Ik wilde niet naar het ziekenhuis, jij stuurde me... Gelukkig kon ik daar uitonderhandelen dat, ondanks dat ik in het ziekenhuis lag, jij de bevalling deed! En zo werd het eerste Kerstdag, sneeuw, ijzel en een telefoontje van Boudewijn... Jij stapte gelijk in de auto en was op tijd. Jij loodste me door de bevalling en samen konden we Boudewijn vertellen dat Ids  inderdaad zijn mond had! Dit had Tessa al gezien tijdens de echo, "hij heeft heit zijn lippen en dus werd het een jongetje!" Ze had gelijk: onze kerstzoon Ids!
Alle keren hebben we het heel bijzonder gevonden dat je een deel van deze speciale gebeurtenissen in ons leven was. De passie en gedrevenheid die je voor het vak hebt is enorm!

 

Lijkt het jou leuk, dat jouw verhaal opgenomen wordt in deze reeks? Stuur dan een mail (liefst met foto, maar niet verplicht) naar vk-wolvega@live.nl.