Markt 11 | 8471 AS Wolvega | Tel 06 5060 1750
Tjibbe Boringa

Voor wie:

Iedere zwangere uit Weststellingwerf en direct aangrenzende dorpen, kan zich zonder verwijzing van de huisarts bij mij aanmelden. (Doe dit liefst niet met een I-phone, want dit gaat nogal eens mis!)
Het mooiste is, dat je je aanmeldt voordat je 8 weken zwanger bent, (dat is 8 weken na de eerste dag van de laatste menstruatie), zodat we het intakegesprek kunnen afspreken en ik je een praktijkfolder, een boekje met uitleg over de prenatale screening (NIPT) en een folder van "Moeders voor Moeders" kan sturen. Ook is 8 weken de mooiste tijd voor de eerste echo.
Bij het intakegesprek, maar ook bij de volgende controles, is je partner of een andere belangstellende (aanstaande oma?), natuurlijk van harte welkom.
Ook voor mensen, die bij voorbaat al een medische indicatie hebben, bijvoorbeeld een interne aandoening, of de vorige keer een keizersnee, geldt dat zij de prenatale controles bij mij kunnen starten. "Loop" je de hele zwangerschap bij de gynaecoloog, dan is het ook handig om je voor de bevalling bij mij aan te melden, zodat ik de nazorg in de kraamtijd kan verzorgen.