Markt 11 | 8471 AS Wolvega | Tel 06 5060 1750
Tjibbe Boringa

Kraamzorg

Het is verstandig om de kraamzorg aan te vragen als je ongeveer 3 maanden zwanger bent. Er zijn een aantal kraamzorgbureau's, maar de werkwijze verschilt niet zoveel. Wel kan het zo zijn, dat jouw ziektekostenverzekeraar niet met alle bureau's contracten heeft en het ene bureau zal jou misschien meer aanspreken, dan het andere. Ga, wat de verzekering betreft, dit even na bij het bureau van jouw keuze. Je kunt het regelen van de kraamzorg ook aan de verzekeraar over laten, maar dan heb jij zelf geen inspraak.

Kijk voor de verschillende kraamzorgbureau's even bij het kopje "links", of vraag om een folder.
Kraamzorg is strikt gezien niet verplicht, maar de kraamverzorgster assisteert tijdens de bevalling en helpt jullie de eerste week in de verzorging van jou en de baby, dus is wat mij betreft eigenlijk wel een vereiste. Zorg dus ook, dat je het telefoonnummer van het kraamzorgbureau bij de telefoon hebt liggen, als je gaat bevallen, of bij je hebt als je naar het ziekenhuis gaat.
Stel nu, dat het helemaal niet "klikt" tussen jullie en de kraamverzorgster, weet dan, dat het helemaal niet raar is om dit met haar te bespreken en dit met het kraamcentrum te overleggen. Je kunt dan een andere kraamverzorgster krijgen. Je moet namelijk wel een hele week met elkaar samenwerken!