Markt 11 | 8471 AS Wolvega | Tel 06 5060 1750
Tjibbe Boringa

Het intakegesprek

Het intakegesprek laten we meestal samenvallen, met één van de eerste echo's en houden we het liefst aan het eind van het spreekuur, omdat dit consult wat langer duurt, dan de vervolgbezoeken.
We willen tijdens dit gesprek een heleboel van je weten, maar ook van je partner. O.a. over jullie gezondheid en die van beide families, maar ook over jullie achtergrond(werk e.d.). Verder hebben we het over "toekomstzaken", zoals gewenste plaats van bevalling en de kraamzorg.
Ook vertellen we jullie over de toekomstige zwangerschapscontroles en bespreken met jullie, wat jullie keuze is m.b.t. de prenatale screening. Lees daarom het boekje dat wij jullie na aanmelding toesturen, goed door. Het is namelijk geen gemakkelijke keuze.
Daarnaast moeten we ook een paar basisgegevens van jullie hebben, zoals adres; verzekeringsnummer en Burger Service Nummer. Dus neem alsjeblieft het verzekeringspasje even mee.

Als jullie zelf vragen hebben, of als er dingen zijn, waarvan jullie vinden dat wij die moeten weten, schrijf die dan even op een spiekbriefje, want de "zwangerschapsdementie" slaat vaak al vroeg toe...!

Uiteindelijk maken we een "zwangerschapskaart". Dit wordt jouw document van de zwangerschap. Hier komen o.a. alle zwangerschapscontroles op te staan, maar ook, als het geen medische bevalling wordt, een verslagje van de bevalling. Het is de bedoeling, dat je deze kaart altijd bij je draagt, voor het geval er iets met je gebeurt. Men heeft dan altijd jouw actuele zwangerschapsgegevens bij de hand. Voor ons zelf houden we alles bij in een digitaal dossier.
Naast de zwangerschapskaart, krijg je ook een paar aanvraagformulieren mee voor een algemeen bloedonderzoek en een verwijsbrief voor de 20 weken echo, als jullie daar voor kiezen.

Meestal wordt je tijdens het intakegesprek ook de eerste echo aangeboden. Deze is het best te doen rond de 8 weken, want dan kunnen we duidelijk hartactie zien. We noemen dit dan ook de "vitaliteitsecho".
Daarnaast is er natuurlijk alle ruimte, voor het stellen van vragen, want we begrijpen, dat er veel op jullie af komt.
Om jullie zwangerschap te vieren krijg je van ons een paar cadeautjes: een "Woezel en Pip"-koffertje, boordevol handige lectuur; een knuffelbeestje met een waardebon voor "Bijzonder Baby&Kids" en een kortingsbon voor echobureau Oosterwolde.