Markt 11 | 8471 AS Wolvega | Tel 06 5060 1750
Tjibbe Boringa

Leven voelen

Iedere vrouw voelt de baby voor het eerst op een ander tijdstip van de zwangerschap. Gemiddeld ligt dit rond de 18 weken. Sommige vrouwen ervaren dit veel eerder, anderen duidelijk later. Het hangt erg af van je eigen activiteiten en of jouw baarmoeder meer of minder gevoelig is. Ook hangt het natuurlijk af van de activiteit van de baby en of misschien de placenta aan de voorkant van je buik zit.
Het begint vaak met een zacht "tikje" of "brobbeltje", wat dan steeds vaker terugkomt. Hier kan in het begin soms dagen tussen zitten, of eerst een aantal dagen voelbaar en dan weer een aantal dagen niet.
Naarmate de baby groter en sterker wordt zul je hem meer en duidelijker gaan voelen. Ook komt er nog wel eens een moment, dat je denkt: "Nu maar even rustig, nu wil ik slapen..." of hij schopt je partner wakker!
Tot ongeveer 30 weken is er wel eens een dag bij, maar ook op het eind van de zwangerschap, dat de baby wat minder voelbaar is dan anders, meestal is dit normaal, maar twijfel je erg, neem dan even contact met mij op.